Artikler

Trekking til toppen af Mount Batur: Har du mod på at bestige en aktiv vulkan - i mørke?

arrow_backTil oversigten

17. februar 2024 | FRIPIGE

At bestige den aktive vulkan Mount Batur på Bali, Indonesien, i mørke er ikke blot en fysisk udfordrende oplevelse, men også en uforglemmelig rejse gennem naturskønne omgivelser og en følelse af fællesskab mellem de andre vandrere.

Mount Batur, en vulkan på omkring 1.717 meter over havets overflade, hvorfra der er en unik mulighed for en uforglemmelig oplevelse; at opleve solopgangen fra toppen af en aktiv vulkan.

Forberedelse og Udstyr
Vandrestien kræver et grundlæggende alment fysisk helbred, og der er ingen krav til at gennemføre på tid, men det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på terrænet og de udfordringer, det kan indebærer; det er trods alt en vulkan og derfor er der ikke traditionelle stier.
Du kan ikke holde pauser for evigt, hvis du ønsker at nå toppen inden solopgang.
Men har du vilje og mod, sørger de erfarne guider for at hjælpe dig sikker til tops.

Vigtig udstyr omfatter kondisko eller vandrestøvler, lygte, vand og varmt tøj, da temperaturen er køligere i højden - især tidligt om morgenen. En let regnfrakke kan være praktisk, hvis du rejser omkring regnsæsonen.

Guiderne er virkelig gode til at hjælpe; vi havde en ung pige i vores trup, der undervejs oplevede at være udfordret fysisk og blev meget forpustet. Flere gange var hun ved at vende om. Vi hjalp med at bære hendes rygsæk, så det blev lidt lettere. Det var så fantastisk at se, at alle omkring viser forståelse og respekt, når noget sådan sker. Halvvejs følte hun sig ikke klar til at gå videre, og bad os om at fortsætte uden hende. Vi tøvede, men den venlige guide gav os grønt lys grundet vores gode fysik og selv ventede han hos hende.

Tidligt op og mørkets magi
Bestigningen begynder ofte omkring kl. 3 om morgenen for at sikre, at alle når toppen inden solopgang. Den første del af turen foregår i mørke, kun belyst af månens skær og vores lygter. Denne tidlige start skaber en intim og mystisk atmosfære og man begynder så småt at forberede sig på den spektakulære udsigt, der venter deroppe ved daggry.

Vulkantoppen og Solopgangen
Efter et par timers vandring nåede vi vulkantoppen. Vi havde gjort stop flere gange mens det var begyndt at lysne og bare det at gå gennem lag af skyer er ret magisk.
På toppen belønnes man med en storslået udsigt over det omkringliggende landskab, Lake Batur og de nærliggende vulkaner. Solopgangen heroppe fra er betagende, og det er det øjeblik, hvor anstrengelserne rigtig belønnes. Der er koldt på toppen! Og det kan også være ret blæsende på den ene side.
En ualmindelig surrealistisk oplevelse.

Bestigningen af Mount Batur i mørke kræver mod, udholdenhed og respekt for naturen. Det er en rejse, der ikke kun udfordrer din fysiske formåen, men også tilbyder muligheden for at fordybe sig i skønheden og kraften i en aktiv vulkan i de tidlige morgentimer.
For dig, der tager udfordringen op, venter en oplevelse, der med garanti vil blive indprentet i hukommelsen som et enestående eventyr.

Den unge pige fra gruppen
Med opmuntrende ord, flere små pauser og med guidens tålmodighed lykkedes det hende at nå toppen inden solopgang - en indsats hun selv og vi andre var stole af.
Seje og modige Elena er én af grundende til, at jeg aldrig glemmer den morgen.

Artikel er skrevet af:

FRIPIGE

FRIPIGE udspringer af vores ønske om et fællesskab med empowerment, sisterhood og frihed for piger og kvinder på tværs af generationer.
Vi tror, at frihed og rummelighed styrker den indre kraft hos kvinder.
"Girls will be girls. Wild and free" er et af de mantras, der kendetegner os.

Vores mission er at skabe et rum, hvor empowerment og sisterhood er fundamentet. Ved vores gratis camps opfordrer vi teenagepiger til at udforske deres indre kraft og dykke ned i frihedens urkraft. Vi stræber efter autentiske og støttende fællesskaber, hvor piger og kvinder i alle aldre kan dele deres rejse

Se profil

Mød os på Ferie for Alle 2024

Lotte Dohn Rix

Stifter

FRIPIGE

På messen

Lotte Dohn Rix

Natacha

Næstformand - fotograf

FRIPIGE

På messen

Natacha

Judith Hansen

K

FRIPIGE

På messen

Judith Hansen

Dorthe Hove Sørensen

F

FRIPIGE

På messen

Dorthe Hove Sørensen

Pernille Ladberg

M

FRIPIGE

På messen

Pernille Ladberg

keyboard_arrow_up