Artikler

Sådan beregner du størrelsen på din fly-kompensation

arrow_backTil oversigten

16. januar 2024 | FLYADVOKATEN - få op til 4.500 kr. i kompensation

I de fleste tilfælde er det nemt at regne ud, hvor meget man har krav på i kompensation. I andre tilfælde er det lidt sværere. To nyere afgørelser fra EU-Domstolen gør det nemmere at finde rundt i reglerne.
____________

Hvis man bliver udsat for boardingafvisning, forsinkelse eller aflysning, har man i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 261/2004 af 11. februar 2004 krav på kompensation.

Størrelsen på kompensationen fremgår af Forordningens art. 7, stk. 1, og afhænger af forsinkelsens varighed og distancen mellem afrejselufthavnen og det endelige bestemmelsessted.

Der findes kompensationsbeløb på hhv, 250 Euro, 400 Euro og 600 Euro.

F.eks. har du krav på 600 Euro, hvis dit fly fra København til New York bliver aflyst, forudsat, at du ikke har modtaget meddelelse om aflysningen senest 2 uger før planlagt afgang.

I henhold til en kendelse fra EU-Domstolen i sag C-939/19, skal størrelsen på kompensationen beregnes på baggrund af distancen mellem det oprindelige afrejsested og den endelige destination – uanset evt. mellemlandinger og flyskift – forudsat, at der er tale om "en samlet booking".

Der er tale om "en samlet booking" hvis du har købt de enkelt flybilletter, som rejsen er sammensat af, samlet (ikke booket flybilletterne enkeltvis), herunder betalt rejsen med én transaktion.

Mød os på stand 9607 i hal M (udland) hvis du har spørgsmål til din kompensationssag. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Flere artikler fra FLYADVOKATEN - få op til 4.500 kr. i kompensation

Artikel er skrevet af:

FLYADVOKATEN - få op til 4.500 kr. i kompensation

VIDSTE DU, AT DU KAN HAVE KRAV PÅ OP TIL 4.500 KR. I FLYKOMPENSATION?

Hvis dit fly bliver aflyst eller mere end 3 timer forsinket, kan du have krav på flykompensation fra flyselskabet. Det samme er tilfældet, hvis du bliver nægtet ombordstigning (boardingafvist).

Kompensationskravet udgør ca. 1.865 - 4.500 kr. pr. person.

FLYADVOKATEN er et advokatfirma, som har specialiseret sig i at hjælpe passagerer.

Med mere end 40.000 retssager om krav på flykompensation og refusion af flybilletter og udlæg (f.eks. erstatning for nye flybilletter) og 10 års erfaring, er vi landets mest speci

Se profil
keyboard_arrow_up