på Ferie for Alle 2024

Fængselsmuseet, Museum Horsens

C 2972

Antal medarbejdere

11-25

Lokationer

Horsens, Danmark

Find os på

Fængselsmuseet

På en bakketop i Horsens ligger det gamle fængsel. De sidste fanger forlod fængslet i 2006, men i 2012 åbnede en del af bygningen som museum.

Museet er i dag et af verdens største fængselsmuseer. Vi formidler fængselshistorien gennem udstillinger, rundvisninger, børneaktiviteter, Virtual Reality, 3D-modeller og meget mere. Fængselsmuseet strækker sig over 4.500 m2 med udstillinger, hvor du kan opleve fængslets og fangernes historier. Du kan f.eks. komme med ned under jorden i en 18 meter lang flugttunnel.

Vi har åbent året rundt og afholder et hav af aktiviteter på dansk, engelsk og tysk for både børn og voksne.
Vores rundvisninger er meget populære. Hør blandt andet fortællinger om fangernes flugtforsøg, handel med stoffer og hverdagslivet i fængslet gennem de 153 år. Formidlerne har stor viden om både fanger, ansatte og museets udstillinger, og har alle stor erfaring med at gøre rundvisningerne interessante og vedkommende for både børn og voksne. Det er muligt at komme på rundvisning som enkeltperson eller som større gruppe. Rundvisninger for enkeltpersoner ligger på udvalgte dage og i skoleferier, mens grupperundvisninger kan bookes størstedelen af året. Rundvisningerne kan bookes på dansk, engelsk og tysk.

Produkter fra Fængselsmuseet, Museum Horsens


Virksomhedsprofiler samt speciale- og interesseområder er udfyldt og tilføjet af udstillerne og er ikke baseret på viden eller vurdering fra Ferie for Alle.

keyboard_arrow_up