Geopark Det Sydfynske Øhav

C 2774

Antal medarbejdere

6-10

Lokationer

Svendborg, Danmark

Ærøskøbing, Danmark

Faaborg, Danmark

Find os på

Geopark Det Sydfynske Øhav strækker sig over Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Ærø og Langeland kommuner. På tværs af de fire kommuner, finder man spor efter istiden i de fynske bakker, de små øer, de høje klinter og de frodige landskaber, hvor der i tusindvis af år er blevet dyrket frugt og grøntsager - og hvor den maritime kultur igennem alle tider har spillet en stor rolle.
Et besøg bør inkludere et stop ved et af geoparkens 24 udvalgte geospots, hvor naturen og landskabet er helt unikt. F.eks. på stand-up padel langs den 28 meter høje Ristinge Klint på Langeland, på mountainbike i Svanninge Bakker eller på Øhop til Drejø eller andre af de små øer i Det Sydfynske Øhav. For alle med interesse i historie og kultur åbner besøg ved f.eks. Tranekær Slot på Langeland, Øhavsmuseet eller besøg på Danmarks Forsorgsmuseum op for mere viden og oplevelser omkring Det Sydfynske Øhav. For søulke er Marstal Søfartsmuseum uundgåeligt.
Rundt i hele Geopark Det Sydfynske Øhav går den 220 kilometer lange vandresti Øhavsstien og Østersøruten for cyklisterne – gennem skove og bakker, langs kyster og igennem byerne. Geopark Det Sydfynske Øhav har en gratis app, som er den perfekte ledsager til dig der gerne vil på opdagelse i naturen på egen hånd.

Geopark Det Sydfynske Øhav er i 2023 blevet nomineret til at blive udpeget som UNESO Global Geopark i 2024.

Virksomhedsprofiler samt speciale- og interesseområder er udfyldt og tilføjet af udstillerne og er ikke baseret på viden eller vurdering fra Ferie for Alle.

keyboard_arrow_up