Artikler

Turismeprofessor: Danske turismeerhverv må følge trop med rejsebureauerne

arrow_backTil oversigten

15. februar 2024 | DK-CAMP

De senere år har mange chartergæster holdt ferien hjemme i Danmark. Formår danske turismeerhverv ikke at møde chartergæsternes digitale forventning, risikerer de dog at blive fravalgt, påpeger turismeprofessor.

Turisme er et af Danmarks vigtigste erhverv, og ifølge Det Nationale Turismeforums nye statusanalyse står branchen over for en større digital omstilling for at styrke både driften og kundeoplevelsen. Henrik Halkier, turismeprofessor ved Aalborg Universitet, fortæller, at behovet for opgraderede digitale løsninger hos landets ferieudbydere er blevet større de senere år, hvor chartersegmentet er blevet en del af deres kundeskare.

– De danske turistdestinationer har fået nye danske kunder i kølvandet på først corona og så de seneste års hedebølger i Middelhavsområdet. Det er kunder, som er vant til at booke ferie hjemme fra sofaen hos etablerede rejsebureauer, og hvis det ikke lader sig gøre med en bestemt ferieform, som for eksempel camping, risikerer den at blive fravalgt, siger Henrik Halkier.

Blandt andet DK-CAMP, der er en forening af over 200 danske campingpladser med tæt på 40.000 overnatningsmuligheder, har etableret en online bookingplatform for at møde de nytilkomne chartergæsters behov.

– Det kan lyde banalt, men en fælles online bookingportal er faktisk et stort tiltag i vores ellers meget manuelt drevne branche. Efter at chartersegmentet har fået øjnene op for camping, er der en anden forventning og selvfølgelighed omkring, at vi har en IT-platform, der kan matche deres vante bookingadfærd hos rejsebureauerne, siger Steen Pedersen, landsformand hos DK-CAMP.

VIL MATCHE REJSEBUREAUERNES PLATFORME
Hos DK-CAMP er ambitionen som minimum at matche rejsebureauernes bookingplatforme.

– Camping forbindes ikke længere med primitive bolig- og hygiejneforhold. Vi mærker for eksempel stor stigning i efterspørgslen på luksushytter med eget bad og toilet frem for campingvogn- og teltpladser. Derfor giver det ingen mening at fastholde en mere primitiv tilgang til bookingservicen, og vi har investeret mange ressourcer i at få en moderne IT-platform op at stå, udtaler Steen Pedersen.

På DK-CAMP’s bookingportal på www.dk-camp.dk kan besøgende filtrere de tilmeldte danske campingpladser ud fra blandt andet pris, ledige tidspunkter, faciliteter og overnatningstyper.

– Portalen sparer også de tilmeldte campingpladser for manuelle bookinger. Automatiseringen effektiviserer arbejdet og frigiver tid til personalet på pladserne, som de så kan bruge på at servicere og snakke med gæsterne, siger Steen Pedersen.

HVEM ER DK-CAMP
DK-CAMP er en sammenslutning af mere end 200 selvstændige campingpladser med tæt på 40.000 overnatningsmuligheder i Danmark. Foreningen driver Danmarks største bookingportal for camping og har til formål at bringe campinggæster og -pladser sammen. www.dk-camp.dk

Flere artikler fra DK-CAMP

Artikel er skrevet af:

DK-CAMP

Velkommen til Danmarks største bookingportal for camping!
Gå på opdagelse blandt +200 selvstændige campingpladser med tæt på 40.000 overnatningsmuligheder i hele Danmark.

DK-CAMP er ejet af campingpladserne i fællesskab, så det er nemt for dig at tage på camping i Danmark.

Der er en plads til alle.
Søg, find og book din ferie på dk-camp.dk.

Så er ferien hjemme!

Se profil
keyboard_arrow_up