Artikler

OFF-GRID SOMMERFERIE MED FAMILIEN I NORGE OG SVERIGE

arrow_backTil oversigten

15. januar 2024 | HeroCamper

Med deres nye Hero Camper formåede Louise og hendes familie at improvisere en vild tur gennem de Norske fjelde, der var fyldt med vandreture og idyllisk natur for hele familien.

Planen var, at der ikke skulle være nogen plan.

Sådan fortæller 41-årige Louise Sevelsted fra Roskilde om sommerferien i Norge og Sverige, som hun sammen med sin mand Frederik, deres to drenge, Bertram på 12 og Oscar på 8, og deres helt nye Hero Camper tog på i sommeren 2022.

To ting havde de dog besluttet sig for. De skulle starte deres rejse i det eventyrlige Lofoten i det nordligste af Norge, og så skulle de køre lige så længe, det gav mening. Når de ikke orkede mere, skulle de hjem.

Den første etape på ferien var den godt 1.700 km lange strækning fra Oslo til Lofoten. Den første nat på vej nordpå overnattede familien på en campingplads syd for Trondheim, og her begyndte planen at skride af sporet.

Vi er ikke rigtig campingplads-folk med hang til indhegnede og anviste pladser. Vi kan bedste lide, at det er friluftsliv, og det skal helst bare være os selv i vildmarken, men her endte vi så alligevel, da vi ikke kunne finde noget andet nær Trondheim, fortæller Louise Sevelsted.

På campingpladsen konstaterede familien også, at det norske vejr i juli 2022 havde glemt, at det altså var blevet sommer.

Så efter en kold og våd nat, hvor Oscar og Bertram havde frosset gevaldigt på toppen af den nye Hero Camper og med udsigten til en femdøgnsprognose, der pegede i retning af stadigt mere regn og faldende temperaturer, besluttede familien sig for at skrotte ideen om Lofoten og ændrede kurs mod varmere fjelde.

Der var lidt krise hos os efter den første nat. Vi havde jo længe gået og snakket om, hvad vi skulle i sommerferien, og vi skulle lige sluge det faktum, at vi ikke kom til Lofoten. Men så kunne vi jo heldigvis droppe planen, fordi det kan man med Hero Camperen, og så gjorde vi noget andet, fortæller Louise Sevelsted, der til dagligt er idrætslærer på 10. klasse Center Roskilde.

Med deres Hero Camper havde de friheden til at køre lige netop derhen, det passede dem. Der var ingen begrænsninger. Hver dag bød på et nyt eventyr, fantastiske scener og familievenlige vandreture, som både de voksne og børnene sent vil glemme.

De brugte Park4night-app’en og erfaringer fra tidligere ture til Norge og Sverige til at finde off-grid campsites i naturen, hvor familien kunne parkere deres Hero Camper, slå hængekøjen op og finde noget ro sammen.

For at læse hele beretningen og se flere billeder, følg dette link https://herocamper.com/da/off-grid-sommerferie-med-familien-i-norge-og-sverige

Artikel er skrevet af:

HeroCamper

Firmaet HeroCamper er en dansk outdoor-virksomhed med base i Esbjerg på den jyske vestkyst – et sted hvor havet og naturen har formet livet igennem århundrede. Det er et sted, hvor folk arbejder mere, end de taler. Hvor aftaler mellem mennesker besejles med et håndtryk og et kort nik, og hvor havgus og vestenvindens rasen stiller helt særlige krav til de outdoor-produkter, som skal yde beskyttelse til de mennesker, der anvender dem.

Se profil
keyboard_arrow_up