Usbekistan 1001 nats eventyr

Tid og sted:
Søndag d. 23. februar 2020, kl. 12.00 i lokale G1

Foredragsholder:
Michael Kaidin Frederiksen, historiker og ekspertrejseleder, Vitus Rejser

Beskrivelse: 
Med dette foredrag får du en smagsprøve på østens mystik og de eventyrlige historier, der venter på Vitus Rejsers spændende rundrejse i Usbekistan. Vi følger i karavanernes fodspor og oplever Centralasiens berømte Silkevejsbyer Tashkent, Bukhara og Samarkand.

Den mere end 8.000 kilometer lange handelsvej Silkevejen har forenet øst og vest i mere end 2.000 år. Silkevejen har gennem århundreder haft en enorm betydning – helt frem til det 14. århundrede, hvor Vasco da Gama opdagede søvejen til Indien. Den besværlige og strabadserende rejse i Øst- og Sydasien førte karavanerne gennem ørkener, over stepper og sneklædte bjergpas - og rejsen varede ofte mere end et år! Med kameler kom karavanerne til Usbekistan – det golde land med ørkener og bjergområder, der lå lige i hjertet af ruten. Byerne langs Silkevejen blev tildelt rigdomme i kølvandet på karavanerne og fik tilført ny kultur i form af religion, sprog og arkitektoniske kunstværker, som stadig pryder især Bukhara og Samarkand. I dag er kamelerne dog udskiftet med biler, som kører på veje anlagt nær de gamle karavanestrækninger.

Efter mere end 70 år som en del af Sovjetunionen blev Usbekistan selvstændigt i 1991. Den venlige og gæstfrie befolkning har bevaret sine ældgamle traditioner og formået at fastholde sin egen identitet og kultur.

Foredragsholderen:
Michael Kaidin Frederiksen er historiker og underviser, og hans ekspertise ligger særligt i Østeuropa og de tidligere Sovjetlande. For Michael ligger de gode rejseoplevelser både i de kendte seværdigheder og i den levende hverdag og de små detaljer, der gemmer sig i krogene.

Menu

Få nyheder fra Ferie for Alle.

Tilmeld nyhedsbrev og deltag i lodtrækning om 5 x 2 billetter til Skandinaviens største feriemesse.

Vind billetter til Ferie for Alle