Familie på Farten – på Færøerne og Island

 

Tid og sted:
Lørdag d. 25. februar 2017, kl. 14.30, Lokale 4 (Indgang VEST)

OBS! foredraget varer 1,5 time

Foredragsholdere:

Anne Grethe & Helge

Beskrivelse:
Efter de sidste 25 år at have kørt rundt på alverdens landeveje med deres tre sønner pakkede Anne Grethe og Helge i sommeren 2012 deres gamle Landcruiser for alene to at udforske livet langs 15.000 kilometer landeveje på Færøerne og Island.

I 2 ½ måned blev deres soveværelse et blafrende telt på taget af bilen - badeværelset blev havet, isnende smeltevandsfloder og dampende kilder - dagligstuen blev de to sæder bag frontruden, som de islandske vejspor gjorde utæt som en si - køkkenet blev en lille spritbrænder i omgivelser så storslåede, at selv en kogt kartoffel til en dåse makrel blev et herremåltid... Den trygge og forudsigelige hverdag derhjemme var endnu en gang skiftet ud med et uforudsigeligt liv på farten derude.

Lysbilledforedraget er ikke bare en beretning om enestående landskaber på to perler i Nordatlanten, hvor solskin på et splitsekund afløses af tåge, vindstød af orkanstyrke pisker regnen gennem alt og alle og truer med at blæse selv en tung Landcruiser i havet, og veje ender i rivende floder eller fortaber sig i støvskyer og lavamarker... Foredraget er også en varm fortælling om mødet med et folk, hvor værdier er at spise et brændt fårehoved eller et stykke nedgravet haj, at samle sig til mange dages fest i hovedstaden sammen med den halve nation - eller blot at føle sig lille i den store natur.

Foredraget er også en palet af grønt, gult, rødt, sort, hvidt, blåt, blåbær, søpapegøjer, pukkelhvaler, hestebøffer, vandfald, vaskebrætter, gletschere, kirker, en skole med een elev, 10.000 døde får i århundredes snestorm, fortidens fredløse, nutidens skurke - og fred og ro og tid til at nyde det hele.

God fornøjelse.

Få nyheder fra Ferie for Alle.

Tilmeld nyhedsbrev og deltag i lodtrækning om 5 x 2 billetter til Skandinaviens største feriemesse.

Vind billetter til Ferie for Alle